Svar till: Förgasarjusterin och motornr 99-70

Forum Modellspecifika forum 90/99 Förgasarjusterin och motornr 99-70 Svar till: Förgasarjusterin och motornr 99-70

#380451
saabgunnar
Deltagare

Hej!
Jag har för mig att nålens ”skuldra”, dvs där nålen kommer ut ur fästet, ska vara i samma nivå som kolven. Därefter justeras munstyckets höjd med skruven under förgasaren.
Du kan skruva till fetare blandning tills du känner att den svarar på gasen bra vid acceleration, då förutsatt att olja finns i klockan och att membranet är helt.
Det finns ett fenomen på dessa förgasare och det är att nålen slits i sitt översta läge, dvs när kolven befinner sig i sitt nedersta läge. Då ligger nålen an emot munstycket och i det läget är varvtalet lågt och undertrycket pulseranbde så nålen ligger och rör sig mot munstycket och slits.
Öppningen blir då för stor vid tomgång och blandningen för fet. Vid besiktningen får man då skruva upp munstycket varvid den får för mager blandning vid högre varvtal. Då måste nål och helst också munstycke bytas.Se då upp så rätt nål köps, munstycket är väl alltid detsamma.Det brukar påverka bränsleförbrukningen positivt också.

MVH/Gunnar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng