Svar till: Saab 900s 5D -91 "bruksbilen"

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 900s 5D -91 "bruksbilen" Svar till: Saab 900s 5D -91 "bruksbilen"

#382769
Jonathan
Deltagare

Så, min 900 lyckades inte riktigt lirka sig igenom besiktningen här för ett par månader sedan. Det blev en rätt lång att göra-lista, men skam den som ger sig. Denna bil ska ut på vägarna igen.

Det första stora hindret är att höger bakdörr inte går att öppna. Den var tidigare seg att öppna, så det krävdes ett speciellt grepp om handtaget utifrån, men efter att min bror lånade bilen så är dörren nu omöjlig att få upp både utifrån och inifrån. Det går att dra upp/ner dörrlåset/pinnen samt att veva upp/ner fönstret (manuellt). Det känns som det rör sig i dörren när man trycker på knappen eller drar i handtaget inifrån, men dörren sitter stenhårt fast.

Jag misstänker att det är något i låsmekanismen som hängt sig eller gått av, så jag började skruva upp insidan av dörren bara för att inse att det inte går att få loss den utan att först få upp dörren. Det enda alternativ jag ser nu, det är att försöka bryta upp dörren. Men det riskerar att skada dörr och plåt, även om jag är så varsam som möjligt. Någon här med erfarenhet av något liknande? Eller något förslag på annan lösning?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng