Svar till: Bakskärmar

Forum Modellspecifika forum 92/93 Bakskärmar Svar till: Bakskärmar

#442362
matthias r
Deltagare

Prio 1A är att få bultskallen så fri från gammal underredsmassa, rostflagor och annat som kan få en hylsa att tappa greppet. Kör med stålborste och/eller nålhammare, den sistnämnda kan dessutom genom vibrationerna ge en viss hjälp på traven då man strävar efter att skruven ska lossa.

Ös sedan på rostlösare typ CRC 5-56 eller VD40. Viktigast är att du når skruvens ände där den nått karossens svetsmutter. Detta ställe når du ju bakom klädselpanelen jämte baksätet.

Försök lossa nu, men ta inte i så det smakar illa. Känns det som skruven inte vill röra sig så ge upp innan den går av eller svetsmuttern på insidan snurrar med.

I detta läge gäller istället värme. Du ska nu värma upp delarna vi pratat om; gassvets är alltid det optimala, och använder du denna rätt, så kommer du få loss alla skruvar utan att de går av och samtidigt räddar du svetsgängan.

Har du inte tillgång till gassvets, så går det att värma med gasol till nöds. Lågan har betydligt lägre temperatur än en gassvets men det är helt klart bättre än att inte värma alls.

1 användare tackade författaren för det här inlägget.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng