Svar till: Innan Europatur med 99:an

Forum Modellspecifika forum 90/99 Innan Europatur med 99:an Svar till: Innan Europatur med 99:an

#442915
Lsoderlund
Deltagare

Håller med föregående kring termostaten.
Skulle även rekommendera att spola rent / rengöra kylsystemet innan avfärd. Långa etapper kan släppa en del partiklar/flagor i systemet och därigenom sätta igen någonstans. Töm ut glykolen, i med vanligt vatten och en diskmaskinstablett, kör sedan i 1½ – 2 timmar, för att sedan spolar ur igen, och återfylla med mer vanligt vatten. När du ser att enbart rent vatten tappas ut, så fyller du upp med ny glykolblandning.

Test även att lägga i Watter Wetter i glykolblandningen, eller något liknande, som ger ytterligare kylförmåga.

Under förutsättning att bilen är i ett juste skick, däcken är bra och allt fungerar, så skulle jag ta med verktyg (gärna en stor sats med fasta nycklar, hylsnycklar. Tänddelar som som tidigare nämnts, olja, filter, vatten, glykol, bränslelangar. Tänk även på att det är lag på att har reflexväst i utlandet. Skall inte ligga i bilens bagage, utan i en dörrsida eller dylikt. Rätt så höga böter annars.

Saab 99 GL ´83 "Tant Brun"
Saab 900 Turbo cabriolet ´87 "TureTurbo"
Saab 96 TT ´65 "Pruttingvar"
Saab NG9-3 SC ´07 "Andrabruksen"

Kassör Svenska Saabklubben samt medlem i Bakrutans redaktion

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng