Svar till: Saab 99 "GLi 2.1-16"

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 99 "GLi 2.1-16" Svar till: Saab 99 "GLi 2.1-16"

#446312
krister k
Deltagare

Hmm.. 99an borde haft den lågvarviga slutväxeln. JAG gillar när det inte varvar så mycket. tycker 6ans primär och nya lådan på allt annat än 2.0i är för högvarvigt. referensmässigt så hade du kunnat stoppa i 5ans primär i 99an och bara få lite mer varv än 6ans i den nya. skiljer nästan en hel primär i slutväxeln
Ang biltema fläkt så blir det inte samma värmeproblem utan turbo, men min gamla T16 blev Riktigt varm när jag köade in till gävleträffen i +30 med bara en av biltemas största fläktar. Den gick till mätarens tak sen lite till. Med en till fläkt så löste det sig.

Håller med; 2.1an skulle lätt klara en tyngre utväxling, den är lite surrig när man ligger på litegrann. Samtidigt är det ju ett gött drag genom växlarna som det är nu, fantastisk motor det här!
Kan det vara Saabs trevligaste sugmotor? Tycker 2.3i på 150hk känns tröttare, inte alls lika rolig karaktär iaf.

Har inte haft problem med varmgång trots värmebölja här i södra Dalarna, jag kör med minsta (10″) varianten av fläkt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng