Svar till: Motorn stannar ibland – LÖST

Forum Modellspecifika forum NG9-3 Motorn stannar ibland – LÖST Svar till: Motorn stannar ibland – LÖST

#449877
M.Lindgren
Deltagare

Jag har nu fått känna av felet desto fler gånger och kan nu utesluta drivlinan.
Även om kraftöverföringen kan behöva en översikt, så verkar det mest vara ett sammanträffande att bilen tenderar till att stanna vid tex rondeller.
Härom veckan så dog den vid ner växling till T-korsning (kunde starta upp den i farten utan vidare) och sen ett par 100m senare efter att jag parkerat, lagt i backen (konservativ) och precis nuddat nyckeln för att vrida av. Minuterna senare på vägen därifrån gjorde motorn ett ”skutt” vid T-korsningen utan att stanna, dock blev det ett olustigt slag vid den pågående uppväxlingen, då jag precis mötte dragläget. Bilen hade sista tankningarna gått på bensin. Efter detta tankade jag E85 och bilen bra/stadigare i några dagar.

Vid samma rutt idag (detta rör sig om vägen till dagis) så stannade motorn i en rondell och ville inte gå igång. En vänlig kille i varselkläder skuttade ur sin bil och hjälpte till att knuffa mig ur vägen. Stunden senare och efter några försök så gick bilen igång igen. Här blir det dock lite lurigt. Under mina försök så vill jag svära på att jag inte hörde startmotorn till en början. (Tankarna var lite överallt samtidigt som ett par snabba ord byttes)
Jag misstänker att jag inte heller bröt tändningen fören vid sista startförsöket…

Mina misstankar går nu till motorstyrning (då en omstart verkar lösa problemet), bränslepump, bränsleregulator och varför inte… batteri.
Efter lite internet sök så verkar 9-5 haft liknande fel då vevaxelgivaren varit defekt.

Idéer och erfarenheter mottages gärna!

900 GL 3d -82, 900i 4d -91, 9-5 2.0t automat SC Linear -06, 9-5 2.0t manuell SC Vector -06, 9-5 2.3t automat SC Vector -08

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng