Svar till: Frågor om bromsar

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Frågor om bromsar Svar till: Frågor om bromsar

#451326

Saabgurkors bromsok hade jag mycket trubbel med när jag var dumsnål snorunge. -Ja faktiskt långt upp i vuxen ålder, och inte bara på Saabar. Sedan insåg jag hur enkelt och billigt det är att renovera bromsok själv. 😀 -Jag lägger mina cylindrar i vedpannan så bränns de gamla tätningarna och den värsta rosten bort hur smidigt som helst. Kolvarna har jag sedan kunnat skaka ut! Nya tätningarna lyckades jag förväxla och då funkade det uselt. Nästa gång kommer jag troligen satsa på lite dyrare kolvar av rostfritt stål. Med oken lösa har jag sprayat rostlösarolja och grillat med gasol om vartannat tills vridtappen gått lätt. Har aldrig haft problem med oken sedan.

Första rundan jag hade Saab, för något kvarts sekel sedan, tröttnade jag på begagnade ok som aldrig funkade och köpte nyrenoverade. -Bromsarna fortsatte ligga på och jag blev helt galen på skiten tills jag lärde mig att bromsslangar kan svälla upp inuti så att de kniper som ett anus! Då kan det bli backventilverkan, så att slangen ”öppnar” när man trampar på pedalen och sedan håller bromsslangen kvar en del av trycket i oket så att bromsarna går varma. När jag senare fick samma fenomen på min lilla MC-bil skar jag av en bromsslang och hittade ”anussjukan” på den, så det är nog inte ett helt ovanligt fel, och slangarna kan vara hur fina och sprickfria som helst på utsidan.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng