Svar till: Saab 95 -60 (Ultimata banbilen)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 95 -60 (Ultimata banbilen) Svar till: Saab 95 -60 (Ultimata banbilen)

#452711
kortnos
Deltagare

Mycket vatten har runnit under broarna sedan jag sist uppdaterade, ni kanske tänkte att jag till och med hade gett upp och kommit på bättre tankar, full förståeligt om man räknar in att jag började denna tråd för över tio år sedan, tänkte att det kanske var hög tid att lägga upp nått.

Har som vanligt en mängd ursäkter varför jag inte har hunnit med bilen, denna gång var det, husköp med medföljande renovering, familjebildning, barn, jobb och andra bilar som stod i vägen.

Har iallfall lyckats fått tag i coilovers som skall vara rätt på min bil. Där har Johan ”fuling” varit till ovärderlig hjälp och varit tålmodig med dumma frågor och räknat ut vad en saab 95 med en T16 drivlina borde ha i fjädring. Fick på dem redan i somras men det är först nu jag hade tiden att uppdatera. Tanken är nu att få på nya även bak och att göra ordentliga fästen av dom jag har nu som mer är ”test” just nu.

Coilovers var tveklöst den enskilt dyraste investering jag gjort till den här skroven.

Har även efter tio år gjort en full cirkel runt i hur stuket skall vara på denna bil. År 2007 när jag räddade denna från skroten hade jag en lite mer custom känsla över den, sedan har jag i ett antal år tänkt mig ett visuellt original skick. Nu är jag tillbaka i tankegångarna om att ha breddade skärmar och icke original färger. Men ”originalstuks tiden” har lämnat ett lite avtryck.
Tanken är nu: Lacka den i två färger röd och vit, (ungefär samma stuk som den där blå vita prototyp 95 som finns på bild, fast med rött) Men för ha lite rally känsla så kommer bilen har breddade skärmar samt matt svart lackad inre (som rallybilar på 80 talet) med utvändig matt svart B, C och D stolpar (kommer se fräckt ut med kromade plåten på D stolpen)

För det inre är jag inne på moderna stolar (läs BMW M-sportstolar, sköna att sitta i och vackra att titta på)

Hur som helst nu tänkte jag försöka lägga ned lite mer tid på henne

Bilagor:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng