Svar till: Saab 900 "Lollo"

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 900 "Lollo" Svar till: Saab 900 "Lollo"

#452910
nisset16
Deltagare

Det är ganska mycket som behöver bytas för att gå från B201C till B202S Tanken inkl pump såklart men även kablage till pumpen behövs (om det inte redan finns) osv. Tåls nog att ta en ordentlig funderare på elsystemet. Det är en hel del skillnader mellan en trubb B201C och en sen B202S Kontakterna mellan säkringslåda och kupé har du redan noterat. Antar att du då tänkt byta hela främre härvan ? Kanske är det en bra idé men då får du t.ex. fel kontakter till blinkers på köpet.. Utifrån hur mycket du redan rivit inne i bilen är det kanske lika bra att byta hela kabelstammen så får du även med kablaget till pumpen och rätt kontakter i skarven? Kanske är det lika enkelt att bygga in den nya motorhärvan + tändsystem i den gamla ? Lucashärvan är ju ansluten till övriga bilen med 2 kontakter vid luftintaget och 1 kontakt vid styrenheten. Det är färre än 15 kablar det handlar om. Har du sedan tidigare brytarlöst tändsystem räcker det att byta kontakten på fördelaren så går det använda org tändsystem med B202 fördelare.

Hej Urban och tack för vettiga frågeställningar!
Tanken har jag ju listat ut samt pumpen. Har inte varit därbak och kikat men antar att de inte är något fördraget (men man har blivit överaskad förr).
Minns när man höll på med 9000 som mest, där fanns ju allt med kontakter draget, bara att plugga i säkringsboxen om man t.ex. installerade elstolar…
Jag är nog inne på din lösning ”nr 2” att behålla originalet avseende kablar och bygga Lucas utanpå.
För en novis; hur ser jag om tändsystemet är brytarlöst?

De finns ju en annan vettig sak med att byta hela härvan iofs och de är att kablaget i kupén skiljer mellan höger / vänsterstyrd..
Jag har en härva tillgänglig från en 1987 900i som passar bättre kontaktmässigt men de kanske bara ställer till det att blanda in en 3:e i soppan..

Som du säger så bör man ha en klar plan för detta. Kan bli en glögg i näven och lite funderande i jul 🙂

MVH Nils

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng