Svar till: Se skillnad på OEM och eftermarknad på kamkedjesträckare

Forum Modellspecifika forum OG900 Se skillnad på OEM och eftermarknad på kamkedjesträckare Svar till: Se skillnad på OEM och eftermarknad på kamkedjesträckare

#455005
e larsson
Deltagare

Jag renoverade en B204 för längesedan, tror det var 2003. Köpte då en eftermarknadssträckare på Speedparts.
Den höll i ca. 1000 mil. Jag bytte då tillbaka till den gamla som jag hade sparat och den funkar fortfarande 6000 mil senare.
Jag bytte i förebyggande syfte men det var ju korkat såhär i efterhand att inte köpa en originalsträckare. Det tog några år innan jag hörde att fler hade råkat ut för kassa sträckare men att det fortfarande förekommer är ju illa. Nu var det ju längesedan och det kanske inte är så längre men jag kommer ihåg att färgen var blankare på piratsträckaren.

Jag hade tur att det bara var spännaren som gav sig. Jag märkte att det rasslade rejält under huven när jag körde sakta genom ett samhälle, tänkte att nu är motorn skrot igen så jag brydde mig inte om att stanna förrän jag var hemma en mil senare.
När jag lyfte ventilkåpan upptäckte jag att sträckaren var trasig, stiftet som håller låsklacken hade lossnat så låsklacken, stiftet och fjädern hade bosatt sig i tråget. Jag rensade tråget och bytte spännare så blev det tyst och fint igen.

  • Det här svaret redigerades för 2 år, 6 månader sedan av .

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng