Svar till: Saab 900 Turbo -85, ladufynd! Ska bli fin sommarbil.

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 900 Turbo -85, ladufynd! Ska bli fin sommarbil. Svar till: Saab 900 Turbo -85, ladufynd! Ska bli fin sommarbil.

#465435
Oscar Karlsson
Deltagare

Väl hemma så fick det bli en närmare kontroll av bilen. Dörrarna är som vanligt dåliga, vänster bakdörr hade t.om rostat sönder runt gångjärnet så den satt halvt löst, de andra var räddningsbara med en hel del jobb. Dock så såg bilen fin ut i underredet, även länkarmsinfästningar mm såg bra ut. Stort plus 😀

Innan uppstart så byttes kylaren då den gamla var helt sönderärgad, ny kylarvätska fick det bli också. Även fördelningslock, rotor, tändkablar, tändstift, olja & filter samt generator & servorem. Efter detta så startade den upp snällt och verkade fungera som den skulle, bromsarna var dålig och även däcken såklart. Köpte nya däck och bytte även alla bromsok, skivor, belägg och bromsslangar.

Anledningen till att den ställdes ner var att den inte startade alla gånger. Upptäckte då att kabeln till bränslepumpen var skadad och att pumpen inte fick någon signal. Bytte denna och bilen gick klockrent! Dock mycket smutsig överallt..

fnm7

fnm11

fnm10

fnm9

  • Det här svaret redigerades för 10 månader, 2 veckor sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 10 månader, 2 veckor sedan av .
Bilagor:
1 användare tackade författaren för det här inlägget.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng