Svar till: Brux-SAABarna 9000/98 & 9-5/06 (Vectra)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Brux-SAABarna 9000/98 & 9-5/06 (Vectra) Svar till: Brux-SAABarna 9000/98 & 9-5/06 (Vectra)

#465768
saabcustom
Deltagare

Så va 9-5an inne på 3D-service och växellådsoljebyte på den lokala verkstan. Oljebyte har gjorts var 10000e mil på denna bil trots att det är en manuell låda som inte kräver oljebyte annat än vid renovering.

Nå vid servicen påpekades också en del andra fel och brister brister av vilka de fick åtgärda en del men jag sparade tvärlänksbyte, ventilkåpspackningsbyte och kränghämmarstagsbyte till mej själv att pyssla med under julledigheten. Ska försöka byta lägesgivaren till xenonljuset i framänden av bilen också och förhoppningsvis få en mindre spattig ljusinställning. Möjligen också främre länkarmslagringen för att slippa gnirk och gnek vid företrädes torrt väglag (!)

Tvärlänksbytet (undre höger bak) är intressant nog föranlett av sprickbildning i länken. Går länken av får man en supercamber vilken t.o.m. slår de värsta BMWerna 😉 DET vill vi inte vara med om. Det är enligt uppgift inte helt ovanligt med sprickor i länkarmar. Otrevligt fenomen tycker jag.

Så, nu är bilen ifråga inbaxad i det alltför lilla garaget för mek.
Hoho fortsättning följer

/ Kenth

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng