Svar till: 96:a -79 som är tänkt att vara en bruksveteranbil.

Forum Övrigt Projekt / Min bil 96:a -79 som är tänkt att vara en bruksveteranbil. Svar till: 96:a -79 som är tänkt att vara en bruksveteranbil.

#465979
Mats Jedmo
Webbmaster

Vid en liten titt på gångjärnen så hittade jag 2 smörjhål på de 2 vänstra gångjärnen men ej på de 2 högra ?
En titt i reservdelskatalogen verkar det vara likadana gångjärn på höger respektive vänster sida, ja gångjärnsbulten alltså, dvs den ”krokiga” delen som siter med 2 muttrar i dörren och går in till själva gångjärnet. Kanske är 2 av mina järn utbytta vid tillfälle. När jag skulle rensa ur smörjkanalen i det övre järnet så var det inte bara gunk (=gammalt torkat fett och damm) utan där satt också en gummiplugg, jodå den fans allt i reservdelskatalogen den också fast det blir nog en hemmagjord plugg i det nedre gångjärnet skulle jag tro. I den övre splinten var det dessutom ett litet hål igenom halva splinten som satt monterat mitt emot hålet i gångjärnsbulten men inte i den nedre.

hinge_l

hinge_l_hole

hinge_r

SAABoholic

96 GL Super -79 Alabastergul
96 GL Super -79 Alabastergul
99 GLs Automat 4-dörrars -80 Marmorvit
9000 Cse 2,3t/170 A50 -97
9-3 SE 5D 2.0T -00
9-5 Linearsport Sp -03

Bilagor:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng