Svar till: Saab og9-3 2.0t

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab og9-3 2.0t Svar till: Saab og9-3 2.0t

#466284
Lsoderlund
Deltagare

Nytt år och ytterligare ca 200 mil rullade med 9-3:an. Det är verkligen en perfekt andrabil, rymlig, bekväm och enkel, för att inte tala om prisvärd. Den fick bekänna färg när jag hämtade en pinnsoffa som jag köpt på auktion. Soffan rymdes i bilen och snittförbrukningen låg på acceptabla 0,77 liter milen.
running

Nu har i alla fall bilen skotts med nästa helt ny framvagn. Det enda som inte är bytt är ABS-sensorerna som klarades att monteras ur utan att gå sönder. Den har även fått sig en hjulinställning efter bytet av fjäderben, stötdämpare och allt annat i framvagnen. Ett snabbt oljebyte har även hunnits med, vilket verkligen behövdes. Håller ju som tidigare nämnt på att försöka tvätta ur motorn med täta oljebyten, då den troligen inte fått så mycket kärlek sista tiden hos föregående ägare. Oljan kändes glatt, och luktade ”bra” men var riktigt svart. R

Under jul-ledigheten har jag även jagat rätt på lite skojiga delar till den. Kommer väl en uppdatering om det när saker händer, men det som hunnits med är att byta ut det tråkiga ihåliga facket bredvid 12v uttaget mot ett riktigt lock.
trayash93

Jakten har även påbörjats efter en lite fräschare ratt. Skulle gärna ha en med trä-inlägg eller med ”perforerat läder” och sportigare framtoning. Ratten i min bil är nämligen sliten då troligen ringar rivit upp lädret på. Dessa skador finns där man vanligen håller i ratten, som synes på bilden nedan.
tom

Hittade även denna knopp på en skrot jag besökte nyligen. Någon som vet om den är ovanlig eller ej? Satt i en 9-3:a och torde således även passa 9000 om jag inte har helt fel?

knobtra

Saab 99 GL ´83 "Tant Brun"
Saab 900 Turbo cabriolet ´87 "TureTurbo"
Saab 96 TT ´65 "Pruttingvar"
Saab NG9-3 SC ´07 "Andrabruksen"

Kassör Svenska Saabklubben samt medlem i Bakrutans redaktion

Bilagor:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng