Svar till: Monte carlo gul cab 92

Forum Modellspecifika forum OG900 Monte carlo gul cab 92 Svar till: Monte carlo gul cab 92

#467215
turbocab
Deltagare

1992 gul? Mkt ovanlig i Sverige. Men 1992 var inte en limited edition, det var bara 1991 års ”Anniversary” som var det, dom berömda ”300” plus ett antal till. 1992 kunde dom beställas rakt ur katalog i MonteCarlo gult, det är en mkt vanlig missupfattning att det inte är så dock. Men skit samma, det var nämligen väldigt få som gjorde det så oavsett årsmodell är det en mkt ovanlig bil. Hur många gula som såldes i Sverige 1992 är lite oklart men det var inte ens 10x, och dom flesta är borta sen länge!

1992 har ju dom förlängda gummilisterna och dom är mkt känsliga för sol mm, värre än dom på 1991 verkar det. Nya hittar man ej, så är dom jättedåliga är det kanske ett pris-sänkande problem. Inredning mm är också i princip omöjligt att hitta idag, så bedöm den hårt också. Mekanik mm är fortfarande inga problem, det går att lösa det mesta!

1992 har ju även dom nya 9000-liknande instrumenten vilket många uppskattar, jag brukar uppleva dom lite tystare och tightare faktiskt, åtminstone var det så på Couperna. Jag har aldrig kört nån 1992 TurboS cab så svårt jämföra.

Priserna verkar ju ha stuckit en del, men begärda och sålda priser är ju två olika saker. Generellt så är nog 90k för en gul 1992 att anses som ”billigt” men skick avgör ju såklart. Svårt sia om. Bilen skall gå rätt bra, men om den har gått så långt och inte är skött av en Saab-entusiast så är den troligen rätt trött. Låt dig inte sänkas av det, lite slangar, service och tändinställning brukar göra 50 hästar på dom här bilarna. No kidding! Oj vad bilar jag kört hem lite halvtrötta för att senare ha en riktig raket till bil utan stora åtgärder.

Miljö? Mkt lätt att E85 konvertera, bara ett par spridare som behövs. Och en ny bränslepump ganska snart.

KÖP. 🙂

/Martin, Turbocab.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng