Svar till: Saab 900i med T16 -85 *en gång i träsket…*

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 900i med T16 -85 *en gång i träsket…* Svar till: Saab 900i med T16 -85 *en gång i träsket…*

#467424
M.Broberg
Deltagare

Mycket intressant läsning och se alla klurigheter. Smart att testa den placeringen av batteri. Det finns små batteri till dieselmotordrivna större gräsklippare som har ett bra kräm på små batterier. Kan ju vara ett alternativ… Någon gång kanske man får möjlighet själv att göra ett liknade projekt så här finns mycket matnyttigt. Tackar!

Batteriet jag har nu är ett 60AH från biltema som är ovanligt stort rent fysiskt för den AH styrkan, det går garanterat krypa ner till 45AH på en sommarbil och kanske 50 på en åretruntbil beroende på kallstarts ström.

Så det finns massvis med batteriet att välja på i standard bil segment utan att det ska bli för hårigt rent prismässigt.
Det hade vart skönt att behålla detta batteriet eftersom jag köpte det för 1 år sen och då slipper jag utgiften att köpa nytt eftersom jag lär få 100 spänn för detta och nytt är närmare en tusenlapp.

Försökte montera front och strålkastare… fick flytta bak övre infästningen 4mm för att det skulle gå med lamporna. det är på håret!

Såhär tight är det vid nedre hålet, kommer nog få fila lite så det funkar och inte ligger ann

IMG_20200219_105715

Såhär tight är det det i övre ribban där grillen sitter fast i nederkant, lite filande det med så¨blir det kanon

IMG_20200219_105702

Såhär ”gott” om plats är det vid anslutningarna till intercoolern. inget man petar på i första taget.

IMG_20200219_105728

Och då en bild med fornten. ful-strålkastarna monterade samt kofångaren nästan monterade. Hade bara 1 skruv till kofångaren så sitter en mejsel i andra hålet. Dom få millimeterna det handlar om för att få in kräver nog en del våld eller lite justering av fronten vid intercooler så den inte ligger an så illa. Eller bägge…

Bilagor:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng