Svar till: Renovering av vevaxel

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Renovering av vevaxel Svar till: Renovering av vevaxel

#467750
97sonett
Deltagare

håller helt med, problemet med vevaxel är lagerkorgarna, de är av gjutet aluminium, och är skräp, kan se bra ut, men släpp dem i betonggolvet från ca 15cm höjd och lyssna på ljudet, av mina 3 axlar, så va 5 synligt spruckna, och 3 st lät dovt=sprickor som ej syns. testa sen å slå på dem med en hammare så förstår man hur spröda de är, aluminium blir sprött med tiden.
så med originalkorgar i alu som är från 60 talet så är raset ett faktum, klarar sig längre om man håller varvet under 6000.

nästa problem är stakarna, av mina 9 stakar så va det 3st som var användbara, nållager i lilländan brukar göra grova repor med tiden, sen finns det 4 olika typer av stakar, så kan krävas många axlar för att få ihop en bra, om man inte köper nya stakar då.

  • Det här svaret redigerades för 7 månader, 3 veckor sedan av .

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng