Svar till: Saab 900i med T16 -85 *en gång i träsket…*

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 900i med T16 -85 *en gång i träsket…* Svar till: Saab 900i med T16 -85 *en gång i träsket…*

#467816
M.Broberg
Deltagare

Liten uppdatering.

Kopplingspedalen kan bli lite glapp på og900. Ofta beror det på att hålen i pedalen och hålen i gaffeln på huvudkopplingscylindern blir ovala, detta hade hänt på denna bilen.

Här har jag filat ner graderna som blivit när det slitits. Det ser inte så farligt ut men det är ca 1-2mm spel och dessutom hävarm som förlängning och ca 1mm spel i själva pedalen. Det märks i foten helt enkelt

IMG_20200228_101224

Nu blir det dåligt med bilder, men eftersom jag har tillgång till svets och en stadig pelarborrmaskin så svetsade jag först i material på ena sidan (samma procedur på pedal och gaffel). Efter det slipade jag ner överflödet höjd och satte sedan gaffeln/pedalen i pelarborren. jag tog 1 sida i taget för att kunna centrera borret i det gamla hålet på den osvetsade sidan och sen tvärtom i den först svetsade sidan. Detta för att få det så rakt och likt org som det gick. Borret fick gå hela vägen igeom bägge hål så att dom linar upp korrekt.

Såhär såg då gaffelt ut efter denna procedur, helt godtagbart resultat.

IMG_20200229_153606

Pedalen har jag ingen bra bild på hålet före grundning. Pedalen var ganska rostig efter att det läckt bromsvätska på den i åratal, så den fick en tur i blästern med glas för en fin finish och sen grundfärg och halvmatt svart.
Pedalgummit ska bytas med, det glappade en halv centimeter i höjd och var väldigt blankt.

IMG_20200302_130410

jag gillar dom här små detaljerna eftersom arbetsinsatsen är såpass liten medans resultatet märks påtagligt.

Bilagor:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng