Svar till: Saab og9-3 2.0t

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab og9-3 2.0t Svar till: Saab og9-3 2.0t

#468743
Lsoderlund
Deltagare

Vinterdäcken har äntligen åkt av. Vilken befrielse.

För att göra ett försök att koppla bakåt i tråden som köptes bilen med en uppsättning allvädersdäck på alu-fälg. Är starkt emot denna halvmesyr till däckval, in min värld finns det vinterdäck och så finns det sommardäck. Europeiska allvädersdäck är inte bra på något och ger väldigt lynniga vägegenskaper.
Kort efter att jag köpte bilen, så fick jag tag i en uppsättning dubbade vinterdäck, dessa har bilen rullat på hela vintersäsongen (om man nu kan kalla denna säsong vinter), men har hela tiden haft blocketspaning på en uppsättning sommardäck. Eftersom denna bil är en andrabil/hobbybil och att jag hellre lägger pengarna på caben och 99:an så är budgeten för extravaganser ytterst begränsad, nya sommardäck har såldes försökt undvikas. Nu föll det sig så att jag hade turen att vara först till kvarn på en uppsättning ALU 28, eller 3-Spoke Sport, med riktigt fina sommardäck som inte rullat många mil. Mönsterdjupet var på över 7mm. Visst, fälgarna är rätt slitna med det spelar mindre roll på denna bil känner jag. Fick samtliga fyra för under 1000-lappen. och det blev en riktigt skillnad på bilens utseende.

93xhn

93som-1

Har även hunnit med att göra en ytterligare storservice på bilen. Denna gång innefattade detta även ett nytt kupéfilter vilket verkligen behövdes. Verkar ha gått lååååång tid sedan kupéfiltret byttes. Blev faktiskt en skillnad i luftkvaliteten efter bytet. Fortsätter även med täta oljebyten för att sk. ”vaska” motorn och typ tvätta den invändigt. Klivit över helt på Dextos 2 nu till denna, även införskaffat en redig mängd oljefilter (20 stycken). Går ju åt när man har en 3-4 Saabar att byta olja på.

1kupe

kupe2

kupe3

kupe4

Saab 99 GL ´83 "Tant Brun"
Saab 900 Turbo cabriolet ´87 "TureTurbo"
Saab 96 TT ´65 "Pruttingvar"
Saab NG9-3 SC ´07 "Andrabruksen"

Skämsbilar:
Audi A6 Avant
Bmw I3 Rex

Kassör Svenska Saabklubben samt medlem i Bakrutans redaktion

  • Det här svaret redigerades för 1 år, 6 månader sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 1 år, 6 månader sedan av .
Bilagor:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng