Svar till: Sivan har tappat gnistan.Hjälp

Forum Modellspecifika forum OG900 Sivan har tappat gnistan.Hjälp Svar till: Sivan har tappat gnistan.Hjälp

#470507
Mags
Deltagare

Var sitter rvevaxelgivaren på motorn?Hittar inget fel så jag lämmnade in bilen till Mekonomen,som inte heller hittade något fel.Dom hade provstartat ca 20 ggr ,bilen startade varje gång.Perkele man kan ju inte fara till skogs och fiska som den nu är.Går inte att lita på att den startar.

Hej,

Jag är absolut ingen expert och kan vara fel ute, men har du provat att börja med det enkla, som att byta rotor (som också ”saabgunnar” var inne på) och fördelarlock?
Mot slutet av förra säsongen hade jag själv, visserligen inte startproblem men problem med att motorn dog kortare stunder under körning. Jag yrade ett tag iväg i teorier om igensatt bränslefilter och annat innan jag bytte just rotor och fördelarlock (och även stift och tändkablar, men jag är rätt övertygad om att problemet låg hos rotor/lock). Efter det har motorn gått utmärkt.
Det är ju billigt och enkelt att byta så det kan ju vara värt att testa. Det torde i alla fall inte vara negativt för tillförlitligheten.

/Magnus
’92 T16 Coupé

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng