Svar till: Vad kör ni för motorolja i era OG900 Turbo?

Forum Modellspecifika forum OG900 Vad kör ni för motorolja i era OG900 Turbo? Svar till: Vad kör ni för motorolja i era OG900 Turbo?

#471240
Mags
Deltagare

Tack alla för kvick och talrik respons och dito kommentarer, det uppskattas!

Lars; din formulering om krokiga småvägar och ens eget Targa Florio inom förnuftets gränser skriver jag verkligen under på! Jag får se när jag känner mig redo för den riktiga varianten, och därmed 10-50 oljan… 😉

Mitt oljebytet blev avslutat med ca 4 l Dexos 2 5W-30, och nytt filter såklart. När det gäller det senare så brukar jag använda mig av Saab Original/GM. Köpte en kartong om 12 st för 630 kr från MapTun för ett tag sedan.

I övrigt instämmer jag i det flera av er har skrivit – någorlunda täta oljebyten är nog viktigare än precis vad man häller i. På OG:n byter jag en gång per år och på bruksis 9-5:an två gånger per år.

Lsonderlund; 20-liters dunk av Dexos-oljan låter som en god idé. Det går ju ändå åt ca 12 liter/år till mina två Saabar. Varifrån köpte du? Annars låter ju 5×5 liter till rimlig fraktkostnad från stället Björn nämner låter som ett bra alternativ.

Byte av växellådsoljan ”då och då” nämns. Den har jag bytt en gång sedan jag köpte bilen 2013 (jäpp, använde ”Quadralube”). Vad tillämpar ni för intervall för detta? Går ni främst på antal mil eller förfluten tid när det gäller växellådsoljan?

/Magnus
’92 T16 Coupé

  • Det här svaret redigerades för 5 månader, 1 vecka sedan av .
  • Det här svaret redigerades för 5 månader, 1 vecka sedan av .

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng