Svar till: Problem och sökes

Forum Modellspecifika forum OG900 Problem och sökes Svar till: Problem och sökes

#472640
saabaero
Deltagare

Att APC drar ner laddtrycket pga det indikerar spikningar är ett vanligt fenomen tyvärr men det kan även vara andra fel och felsökningen är besvärlig då systemet inte själv kan berätta vad som är knas.

Felen kan vara många men några vanliga orsaker.
* kabelbrott till magnetventilen precis vid kontaktdonet till ventilen
* fel tändkablar
* kontaktproblem till knaksensorn
* störningar från andra kablar
* för lågt grundladdtryck
* osv.
Att enbart byta komponenter brukar sällan vara lyckosamt. Dels är det sällan fel på komponenterna och dels är det svårt att veta om den ”nya” prylen (oftast begagnad) är ok.

Har själv lyckats bota 2 bilar l nyligen som hade detta fenomen.
Bil 1 hade för lågt grundladdtryck.
Bil 2 var jobbigare… Den gick bra ibland och spikade ibland. Nu är denna modifierad med spikdiod och det underlättar när man ser att det är indikerade spikningar som gör att laddtrycket uteblir. Lösningen på den bilen var att dra om kabeln till knacksensorn. Istället för att den går tillsammans med övriga kablar ner under intercoolern går nu knacksensorkabeln ensam direkt från boxen, via luftsnorkeln till knacksensorn. Kabelflytten gjorde att laddtrycket återvänt

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng