Svar till: SAAB 900s -91 (Uppdrag: Ha kul!)

Forum Övrigt Projekt / Min bil SAAB 900s -91 (Uppdrag: Ha kul!) Svar till: SAAB 900s -91 (Uppdrag: Ha kul!)

#473386
Martin
Deltagare

Frågorna börjar redan rädda upp sig, så all hjälp mottages med största tacksamhet.

Idag har jag åkt på lite nöjestur. Nyhetens behag och allt sånt. 😎

Sedan tog jag mig en tur till biltema för att införskaffa lite smått och gott. Vid hemkomst så blev bilen ståendes några timmar innan jag kom ut igen… Och upptäcker att bilen har pinkat revir! Rätt säker på att den inte gjort det tidigare. Samma parkering har varit helt ren innan.

I alla fall. En liten pöl, som nog såg värre ut än den kanske var fanns där, och som vilken vanlig människa som helst så kollade, kände, luktade och smakade jag. Såg lite klart och ljusgult ut, väldigt svårt att avgöra dock. Kände på det, och det var typ som vatten, men lite mer ”oljigt” då händerna blev lite… Oljiga? Tänkte kanske glykol? Men icke. Luktade mer likt bränt gummi, och smakade inte sött.

Den potentiellt kommande njursvikten åsido, så är jag ändå lite bekymrad.

Torkade allt som såg det minsta oljigt eller blött ut i hela motorutrymmet (någon tidigare ägare har kört med vad som verkar som underredsmassa lite här och var, så lättare sagt än gjort). Mobilen var död igen, så inga bilder tyvärr. Får bli imorgon.

Upptäckte så småningom om att det verkade komma rakt ovanför ”hasplåten” (heter säkert nått annat) från växellådan. Kan det möjligen vara transmissionsolja som smiter ut någonstans? Vet inte vart pluggen sitter, eller om det finns en sticka, men f.d. ägaren hade tillsammans med en kompis bytt för några månader sedan. Sett att någon gjort ett bra jobb med packningspasta (och förmodligen packningar med då?), så känns rimligast att det skulle vara från någon plugg eller så.

Lagt lite papp under så jag ser hur mkt det droppar under natten.

Har jag fel? Har jag rätt? Jag vet i alla fall inte mer än att jag är dålig på att fatta mig kort.

Kan tillägga när jag ändå är igång att jag tycker det borde vara service-intervall på skärmkanterna. Av med listerna på med nya. Var inte super fräscht under de lister som fanns på. Inte illa nog för att jag ska orka svetsa. Blir att ta kål på rosten och slänga på lister för att dölja det fula. 😇

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng