Svar till: SAAB 900s -91 (Uppdrag: Ha kul!)

Forum Övrigt Projekt / Min bil SAAB 900s -91 (Uppdrag: Ha kul!) Svar till: SAAB 900s -91 (Uppdrag: Ha kul!)

#473401
Martin
Deltagare

har bara 1 sak att påpeka.
lådan var inte 4 växlad från fabrik. 4 vxl sista årsmodell var 1988 och då gjordes nästan ingen alls. bara dom RIKTIGT snikiga 900orna hade 4vxl 1988.
Ang pölen, har du öppnat locket till expansionskärlet (kylarvattnet) och dragit upp motorolljestickan för att jämföra färg och känsla? ett rätt smidigt sätt när man är osäker på hur saker ska skama, kännas och se ut är oljan bytt nyligen?
har du oljesticka på växellådan? (sitter på höger sida vid grenröret) nere på lådan eller på grenröret.

Knepigt det där med lådan 🤔 jag hade också trott att det inte fanns, men googlade lite och hittade att några som for ut i Europa hade 4 och även USA. Ingen super källa på det precis, men ah.

Vad gäller oljan så är den bytt i februari och ser ut som den bör, och kylarvätskan likaså, gul glykol så därav den tanken. Stuckit ner näsan i båda hålen för att försäkra mig om att jag inte misstar mig.

Kikade efter sticka till lådan, men hitta ingen. På C’n så sitter den ju där klart o tydligt… Kanske modifierades bort? Får leta lite till imorgon.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng