Svar till: SAAB 900s -91 (Uppdrag: Ha kul!)

Forum Övrigt Projekt / Min bil SAAB 900s -91 (Uppdrag: Ha kul!) Svar till: SAAB 900s -91 (Uppdrag: Ha kul!)

#473537
Martin
Deltagare

Locket till lamellaxeln är det första att kolla. Men det kan även vara locket till primärhuset som läcker. Kanske någon bytt primärväxel och inte lyckats få det tätt ? Sitter det 7:ans eller 6:ans primärväxel i den ?
Växellådan på bilderna är ia 5vxl Kan det vara fel växelspaktsknopp ? Prova lägga i 5:ans ska du se att den finns där 😉

Och mycket riktigt finns det 5 växlar, och knoppen är rätt. Det jag syftat på var vid tidigare tillfälle, hos tidigare ägare!

Vad gäller primärväxeln vågar jag inte svara på. Vet typ vad den gör osv, men där tar min kunskap slut. Finns det nått sätt att ta reda på det utan att plocka loss? Vågar ju i alla fall säga att någon varit där, då det sticker ut små bitar med packningspasta i skarvarna.

Som sagt är projektet i mångt och mycket till för att lära, men tills vidare har jag inte möjlighet att lyfta ur nått. Letar som en dåre och har kastat ut krokar hos alla jag lyckats lära känna på denna ö. Skulle säkert kunna göra mer på parkeringen om det inte vore för min hyresvärds dumma regler. Fick lite skäll efter igår pga att jag satt och pillade mer rost… Städar ju upp efter mig, och har de två innersta parkeringarna, så är ju inte ivägen. Men men… Ska inte klaga mer på det.

Hej! Jag skrev ett inlägg som försvann… Det kan vara locket till lamellaxeln som läcker lite. I min projekttråd ”i16 88b” så beskriver jag hur jag spände om byglen till locket och fixade med packningen. Nu är det ”tätt” där. //

Tack, ska kika! Jag funderade på det området, då det var lite fuktigt där, men kunde inte se någon tillräckligt stor mängd för att oroa mig. Men nu har jag ju en källa att utgå ifrån, och har dessutom lärt mig vad det är så varför inte kika bara utifall?!

Det här med ny bil verkar dra till sig så mycket annat att göra än bilmek. Så får se när tiden infinner sig!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng