Svar till: Nya bussningar i subframen – grym växellåda

Forum Modellspecifika forum OG9-5 Nya bussningar i subframen – grym växellåda Svar till: Nya bussningar i subframen – grym växellåda

#473887
M.Broberg
Deltagare

Oljor ÄR knepigt.

og900 är rekomenderat att aldrig byta olja, vilket alla vet är vansinne.
Vet att senare saabar fick förlängt bytesintervall pga det såg bättre ut med långa intervall eller att aldrig byta, blir ju billigare!

oljor utvecklas faktiskt löpande. Dom oljorna som saab tog fram 1994(kan vara 1998)som hälls i en 9-5 är idag, just det, gamla.

Att märkesdelar alltid är bäst vet vi också är totalt felaktigt. Bara för att det står ”Saab” på det är det inte det bästa tänkbara alternativet för uppgiften.

Olja är en tyckar-sport.
Att en växellådsolja idag inte skulle kunna smörja en slutväxel är nog ett gigantiskt undantag från normen såvida du inte har lamelldiff, då finns det mer specialiserade oljor.

saabs olja är designad för att fungera överallt hela tiden. från -50 till 150 grader. Jag som bor i södra sverige kan använda en olja som i norra delarna hade varit helt värdelös på vintern just pga temperaturer. Allt är alltid en kompromiss.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng