Svar till: SAAB 900s -91 (Uppdrag: Ha kul!)

Forum Övrigt Projekt / Min bil SAAB 900s -91 (Uppdrag: Ha kul!) Svar till: SAAB 900s -91 (Uppdrag: Ha kul!)

#473964
Martin
Deltagare

Dåså! Då var de första ”akuta” felen åtgärdade! Tog väll lite för lång tid, men tre lustiga grejer skedde på vägen:

1. Det jag trodde var ett dåligt jobb med packnkngspasta visade sig vara en total avsaknad av packning… Tror någon i efterhand försökt mosa in något i skarven! Har träffat fd ägaren på fika, och han verkar reko. Därför tror jag honom när han säger att det inte har läckt innan… Mirakel om ni frågar mig!
20200820_192139

2. I ungefär samma stund som jag tog bilden ovan så släppte två slangar, och det började spruta kylarvätska både högt och lågt. Därför blev det inga fler bilder, för i stressen glömdes det helt av! Inte allt för mycket kom på backen, då jag hade förberett med lämpligt underlag.

3. Senaste person som haft ur motorn verkar ha haft något annat på hjärnan. Främre motorfästet var helt upp och ner?! Intressant, men också lätt att åtgärda.

Tillsist så åkte även nya avgasröret på, och det gick väll okej. Insett nu i efterhand att jag inte fick i det lika mycket som jag velat, men det sitter i alla fall fast. Ser ju inte super ut, men det får duga tills en annan tid! Fortfarande ledsen att Skruvat lurade mig…
20200820_193125

Nu läcker inget längre, och bilen rullar som den ska! Här näst ska det bli lite rostlagning där svets inte behövs. Letar fortfarande efter garage för det ändamålet.

Tack för mig!

PS

Stötte på denna i motorutrymmet… Någon som vet vart den kommer ifrån?

20200820_195348

Bilagor:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng