Svar till: Procedur för byte av styrservoolja

Forum Modellspecifika forum OG900 Procedur för byte av styrservoolja Svar till: Procedur för byte av styrservoolja

#474101
Lsoderlund
Deltagare

Hej, såg detta nu. Ber om ursäkt för att jag inte svarat tidigare.
I min cab så satt den vid förvärvet en styrväxel som läckte tämligen rejält. Man hade använt flertalet olika servovätskor och det följde med en flaska märkt Pennzoil Steering Fluid. Hade en pöl under bilden så fort den stod stilla i princip. Man fick fylla på med jämna mellanrum och ganska mycket.

Det jag gjorde var att tömma ut vätskan ur behållare och sedan vrida på hjulen ett par ggr tills det var tomt med upphissad framvagn och fånga upp resterande olja. Fyllde sedan på med den från Speeparts och efter det så har det läckt mycket mindre, men den läcker fortfarande. Jag ämnar byta servot vart det lider, men sedan bytet så behöver jag kanske fylla på någon gång per år (typ 2 dl) kontra 2 dl i månaden.

Jag har enbart bytt vätskan, inget annat. Men har en servo liggandes som snart skall i. I samband med det bytet så kommer jag även byta låda, men det är en annan femma.

Saab 99 GL ´83 "Tant Brun"
Saab 900 Turbo cabriolet ´87 "TureTurbo"
Saab 96 TT ´65 "Pruttingvar"
Saab NG9-3 SC ´07 "Andrabruksen"

Kassör Svenska Saabklubben samt medlem i Bakrutans redaktion

1 användare tackade författaren för det här inlägget.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng