Svar till: Saab og900 turbo cab ´87

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab og900 turbo cab ´87 Svar till: Saab og900 turbo cab ´87

#474985
Lsoderlund
Deltagare

Händer lite mer med og900:an.
Igår var jag och hämtade en växellåda till caben. Givetvis fick NG9-3 ställa upp som transportör. Måste säga att det verkligen är en trevlig bil att köra, en riktig körmaskin.
ng9320200909

Vad ska jag då med en växellåda till? Ni som läst tråden från dess start, känner säkert till att styrservot läcker, och då pratar vi läcker inte markerar lite revir. Lådan läcker också, troligen har någon dragit oljepluggen på tok för hårt så den har spruckit i godset samt att den läcker från påfyllningslock och även bakre lock. Markerar lite väl mycket revir för att kännas bra. Den är även väldigt ”metallisk” när den är varm, och låter lite på synkningarna. Skulle kanske må gått av ett oljebyte, men eftersom jag vill ha ur motorn för bytet av styrservo, så ämnar jag passa på att byta växellåda då också med tillhörande delplanspackning.

Denna låda jag hämtat, kommer att lämnas in på total genomgång och renovering. Den kommer även bestyckas med 7:ans primär. Så inom kort kommer en 6:ans primär vara tillgänglig om någon vill köpa för en billig peng.

Blev en väldigt sen kväll under gårdagen. Idag passade jag på att tvätta av den, snacka om skitig, men den blev rätt bra när efter några liter avfettning, asfaltslösare, oljesanering och flygrostlösare. Högtryck med roterande munstycke är också att rekommendera om man vill ge sig på denna operation. Engångs regnponcho rekommenderas också, för det stänker en hel del.

Blev bara en efterbild, var för ivrig för att ta en före-bild.

gearbox1

Saab 99 GL ´83 "Tant Brun"
Saab 900 Turbo cabriolet ´87 "TureTurbo"
Saab 96 TT ´65 "Pruttingvar"
Saab NG9-3 SC ´07 "Andrabruksen"

Kassör Svenska Saabklubben samt medlem i Bakrutans redaktion

Bilagor:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng