Svar till: Bensinläcka vid tanken.

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bensinläcka vid tanken. Svar till: Bensinläcka vid tanken.

#475534
jorn
Deltagare

Har du kollat at det inte er små rosthål under tanken? På golvet under tanken ligger det ”asfaltmattor”, dessa kan absorbera en del bensin utan at det läcker ned under bilen, spesielt om gummipackningen runt avtappningsskruven tettar gott. Om det det är så at det rinner ut lite bensin under tanken vill asfalten bli til en tjock ”gröt” som ytterligare hindrar at det rinner ut mer enn små mängder bensin.
I alla fall var detta problemet jag hadde med min bil.
Det er ganska vanligt med rost och ”gugga” i botnen på V4-tankar, om det inte er hål der så er det oansett bra at ta ut tanken och rensa denna nån gång, det har nu gått 40-60 år sedan dessa tankar ble monterade inn i så det har hunnit å samla upp sig både vatten ocg annat under den tiden. Det er inte helt enkelt at få ur all ”gugga” ur en sådan tank, skvalpplåten gör at det inte går at komma åt hela bottnen gännom hålet til nivågivaren. En ask 8mm muttrar som ruggas runt i tanken samt sitronsyra som får värka i flera dagar ( byt ut syran varje dygn) brukar ge resultat, men tålmod krävs.

  • Det här svaret redigerades för 1 månad, 1 vecka sedan av .

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng