Svar till: Saab 900s ’92 Projekt upprustning!

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 900s ’92 Projekt upprustning! Svar till: Saab 900s ’92 Projekt upprustning!

#475959
saabfred
Deltagare

Fick köpt mig en reservdelsbil idag, en mycket speciell 900 som har allt jag behöver till min, AC, Bosch fulltryck, elhissar, elspeglar och en massa special chassi grejer, bilen har ägts av en som jobbat med chassi på Saab. Mycket att göra men kul kommer de bli!

Det kan knappast vara en org Aero 🤔 Vita Aero’s sålde inte ”officiellt” i detta avlånga landeT – och ändå hittar man 2 st 1986 – 1 st 1989 samt en 1991’a

Nope, ingen äkta Aero! Som sagt detta är en mycket speciell bil, från början är det en ’79 som är extreeemt ombyggd, bakre halvan av bilen är utbytt till en nyare, ska prata med han jag köpte bilen av imorgon om allt som är gjort på den, han har ägt den sedan 1985 så han som har gjort allt med bilen. Det är i princip en ’89-, motorn och lådan är ifrån ’93.

Saker som jag vet nu är special med chassit är förlängda tvärstag i bakaxeln med saab 9000 bussningar för att få mer sväng i bakvagn vid kurvor, grövre kränghämmare fram samt krökt bakaxel för negativ camber.

Här är en bild ifrån igår när jag var ute en sväng med min 9000 o kolla lite på den 😎

  • Det här svaret redigerades för 1 månad sedan av .
Bilagor:
4 användare tackade författaren för det här inlägget.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng