Svar till: Felkod P1604

Forum Modellspecifika forum OG9-5 Felkod P1604 Svar till: Felkod P1604

#476489

Eftersom jag hade fått felkod P1604 som indikerade internt fel i bränsleboxen var det dags att byta boxen. Då jag dessutom bytt spjällhuset och LMM ,som också gav felkoder, utan resultat fanns bara boxen kvar att byta.

Fick kontakt med en Saab-mek som programmerade om en beg. box som jag skaffade När jag hämtade bilen var gasen fortfarande tungtrampad precis som om det var fel på signalerna från spjällhuset och när jag kom hem tändes motorlampan, dock inte TCS. Jag var då beredd på att det fanns fler fel som behövde fixas. Felkoden visade på LLM och jag raderade koden. Efter det har jag inte haft någon mer felkod och bilen har gått som den ska i 50 mil.

Det jag märkt är att bilen bättre svarar på gasen och alltid laddar max när man gasar på. Det har varit lite si och så tidigare med det då den periodvis, innan felkoderna, inte alltid laddade fullt. Troligtvis har jag inte haft problem med spjällmotorn eller LMM utan det har varit boxen som varit problemet hela tiden.

/mikael

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng