Sv: åtgärdat det mystiska bromsproblemet(?)

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 justera bromspedalen så bromsarna inte ligger an Sv: åtgärdat det mystiska bromsproblemet(?)

#145873

Räddaren i nöden Ingvar K hade en bromsservo som jag satte i (efter slipning och lackning). Huvudbromscylindern som satt på servon fick också sig en genomgång eftersom jag ville inte chansa med den jag hade. Min gamla är genomgången men såg redan ut som ny (bilen hade ju bara gått 3000mil då jag köpte den). Ingvar gav mig även backventilen till vacuumslangen till motorn.

Eftersom jag alltid vill veta vad som orsakar problemen:
Min gamla bromsservo var lite sladdrigare i stången till huvudcylindern så jag misstänker att problemet var ett glapp som gjorde att servon inte gick tillbaka helt och att lätt tryck på pedalen släppte vacuumet och lät fjädern i trycka tillbaka huvudcylindern. [vad tror ni om den förklaringen?]

Jag har lärt mig att det lönar sig att plocka bort så mycket som möjligt innan man börjar pilla med de svåråtkomliga delarna. Fy f-n vad jag har kämpat med diverse oåtkomliga skruvar. Speciellt de inne i kupén (jag ville inte ta bort alla pedaler vilket var dumt). Jag skriver en hel del tillägg om detta i verkstadshandboken som jag kan lägga in här i forumet.

Som tack till Ingvar är mitt mål att hitta en delad rattstång til hans renoveringsprojekt. Om någon har en sådan över så säg gärna till. (Och tack till alla som hört av sig med råd och delar)

[för att minnas vad jag fixat har jag börjat lacka delarna in motorrummet. kanske inte ser så snyggt ut just nu men i framtiden kanske…]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng