Sv: Elfel – Re: trasig generator – hjälp till orminge

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 trasig generator – hjälp till orminge! ;-) Sv: Elfel – Re: trasig generator – hjälp till orminge

#133561
phermansson
Deltagare

En jordpunkt är där en jordkabel (minus, ofta svart) ansluts till kaross, motor och liknande. Till exempel där den grova svarta kabeln från batteriet ansluts till karossen nånstans under batterihyllan. Dessa anslutningar består av en kabelsko, en bult och en mutter samt brickor. Dessa ärgar ofta vilket leder till dålig kontakt.
Kolla alla såna punkter du ser, ta bort mutter + brickor och kabelskor och se till att allt är rent. Slipa med fint sandpapper så att det är ren metall och inte grådassig ärg och skruva ihop igen. Lite 5-56 skadar inte heller.
Mät sedan mellan batteriets poler. Runt 14 volt med motorn igång bör det vara, ska inte sjunka så mycket när du slår på helljus och elbakruta.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng