Sv: Re: 1.2 liter /mil!

Forum Modellspecifika forum 90/99 1.2 liter /mil! Sv: Re: 1.2 liter /mil!

#67011
anonymous
Deltagare

Hej!

Om du kör mest kortkörning vintertid är väl denna förbrukning normal. Med ett större inslag av landsvägskörning så bör väl förbrukningen understiga en liter per mil. Men, det beror mycket på körstilen!
Tomgång på 1200 rpm, jag kan tänka mig två anledningar. Endera att gaswiren är för hårt spänd så att reglaget stoppas av den istället för anslagsskruven eller att den drar tjuvluft någonstans. Kolla alla vacuumslangar och gummitätningarna där dessa går in i insugningsröret.
Byte av nål och munstycke kan göra underverk men se till att du får rätt grejer. Byte av membran är också att rekommendera.
Jag förutsätter att tändningen är rätt justerad och i god kondition. Kontrollera att vacuumförställningen fungerar. Vacuumdosan kan vara läck och om fördröjningsventilen i slangen till vacuumdosan är tät eller felvänd fungerar den inte heller. Detta höjer bensinförbrukningen ganska mycket.

MVH/Gunnar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng