Sv: Re: 100hk-satsen

Forum Övrigt SSR 100hk-satsen Sv: Re: 100hk-satsen

#80755
mats jonsson
Deltagare

Fuling! En normalt funtad tekniker avvaktar med att kommentera en fjärdegradsekvation tills att man åtminstone har lyckats med att isolera ytterligare en variabel. En tredjegradare är dock trots allt enklare att lösa..

Utgå i från att Teknikens Värld placerade Gunnar Friberg i högerstolen försedd med en sån här digitalklocka som de hade tjackat på World Import på Klarabergsvägen. Eller om de möjligen plockade ner Marianne Sterner i stolen för att spara vikt. Ponera sedan att de hade glömt att släppa på handbromsen och dina beräkningar stämmer plötsligt…

Det är ingen som påstår att du har förolämpat Saab T men deras tävlingsavdelning var inga amatörer vilket jag tidigare har försökt att förklara. Tvärtom. På den tiden så var man nog tillsammans med Ford i Boreham (eller vad det heter) och Opel bäst i världen på rallyverksamhet och deras knowhow från den tiden vad gäller V4 slår nog det mesta än idag.

Tänk så nostalgiskt: Stickan åkte alltså nästan jämnt med Timo Mäkinens BDA-Escort i RAC 1975 (eller om det var 1976)och körde med 500 i övervarv innan vevaxeln gick av. Och så uppdagades det att varvräknaren hade visat 500 för lite. Övervarvet hade varit 1000 rpm. Och så hjälper han Timo att vinna genom att låna ut en burk plastic padding så att denna kunde plasta sitt oljetråg på någon av slutsträckorna.

Fredrik! -Så generad jag blir. Tillför någon fakta själv istället. Ena dagen är det någon som heter Rolf Lundblad som du refererar till, andra dagen är det någon som kallas Grottis, nästa dag har du en kompis ”som kan ha den här 100-hästarssatsen i sin 67:a (trots att du inte tycks veta vad som ingick i den eller hur man kunde köpa den.”) Att vara Sthlms bästa motorbromsare är inte värt ett dyft utanför tullarna i de här sammanhangen. För oss andra så är de här personerna inte tillförlitligare än Nisse Karlsson i Blattnicksele.Men vad har du egentligen för egna erfarenheter att delge oss om de trimsatser som du eller någon närstående köpte själv över disk hos Saabhandlaren? Det börjar bli lite för mycket ”hemma på min gata i stan..” nu tycker jag.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng