Sv: Re: 100hk-satsen

Forum Övrigt SSR 100hk-satsen Sv: Re: 100hk-satsen

#80764
mats jonsson
Deltagare

Jag har på morgonen varit i kontakt med två personer som var med och tog fram de här 100Hk-satserna. Båda uppger att det i ordningställdes ungefär 25 kompletta satser. Lösa ventilsatser var ingen storsäljare och de färdiga toppar som fanns (i kompletterings alt. II) var lätt portade. Inte lika mycket som i GrpII-utförandet (enkelblås)

När det gäller utprovning så byggdes det ett mindre antal färdiga motorer som dels bromsades och av vilka några testades i tävlingssammanhang. Enligt samstämmiga uppgifter hade Stig en sådan i en bil som gick i några mindre tävlingar och han ska ha enligt uppgift ha hängt med ganska bra trots den låga effekten. På grund av 7.2-kam och en snäll förgasare så lär körbarheten i princip varit som för en vanlig standardmotor.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng