Sv: Re: 100hk-satsen

Forum Övrigt SSR 100hk-satsen Sv: Re: 100hk-satsen

#80733
mats jonsson
Deltagare

Nu tar du dig vatten över huvudet i alla fall fuling. 7.2-kam+sportavgassytem+1700cc+Weber 32/36DFV/Solex 32TDID gav 90 Hk.

Det som beskrivs i artikeln tycks vara rallysats 14001 med kompletteringsalternativ I. Och de motorerna bromsades till 100Hk. Jag köpte 1979 en sådan motor som var två år gammal och det med följde ett bromsdiagram från Saab för just denna motor. Motorn var byggd av tävlingsavdelningen. Man kunde införskaffa dem på två vis: Antingen komplett motor alt nödvändiga delar. Uppfinn inte hjulet på nytt så är du snäll. De här koncepten är redan uppfunna, testade och utprovade. Självklart släppte inte Saab ut några trimsatser utan att ha testat dem.

Den här 100hk-testen var förmodligen ett försök att pejla läget hurvida det förelåg ett intresse från marknaden om en vassare V4:a och resultatet kom året därefter i form av 1700S. Att sälja std bilar med 7:38 spI och diff insåg man förmodligen själva vara meningslöst.

När det gäller tjänstevikten så är det fulltankad bil+verktyg+reservhjul samt en förare á 70 kg man har räknat på.

Och när det gäller TV:s testbil så var nog inte gasreglaget korrekt justerat..

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng