Sv: Re: 102 oktan

Forum Övrigt SSR Det här med 95 oktan Sv: Re: 102 oktan

#107185
enor
Deltagare

Kortnos…

Högt oktantal betyder inte att det är ”mer drag” i bensinen utan att den brinner långsammare. Om du enbart fyller på 98 istället för 95 kommer du aldrig att märka någon skillnad, gör du det så är den helt och hållet inuti ditt eget huvud.

Däremot ger 98-oktanig bensin möjlighet att ställa tändningen lite ”aggressivare”, och i så fall teoretiskt kunna få ut en aaaaaaning mer effekt. Men detta kräver alltså att du justerar in motorn efter de nya förutsättningarna.

Vad gäller flygbränslet ber jag att få reservera mig – det är inte omöjligt att sådant bränsle innehåller något helt annat än bensin, det borde till och med vara så med tanke på lågt lufttryck och kalla temperaturer däruppe … den soppan innehåller säkert nåt jox för att hindra frysning…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng