Sv: Re: 2-tumssystem jämfört med original till TT

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT 2-tumssystem jämfört med original till TT Sv: Re: 2-tumssystem jämfört med original till TT

#136894
ingvar k
Deltagare

Greven, mitt förslag, byt till nya och mer förstående grannar, som uppskattar 2T-ljudet (men det kanske inte är genomförbart). Vintern -65/66 bodde jag i Luleå, en mycket kall vinter, ca -20 till -28 grader i 2-3 månader. Bodde i en lägenhet i 3 eller 4-vån hyreshus med en ”portal” till parkeringen inne på gården, kvarterets hus inramade alltså parkeringen.
Ingen motorvärmare, SAAB 93B – 58, 80 Ah batteri (enligt säljaren), sportens avgassystem med 2 tums utblås. Aldrig ett problem att starta motorn. MEN vid den temperaturen var både styrväxel och växellåda helt igenbeckade, endast fullgas gällde för att få bilen i rörelse, tala om att det ekade mellan husväggarna varje morgon kl 07.30. Aldrig ett klagomål, det förvånar mig än idag.
Kan tilläggas att vid körning på E4 (Riks 13?)så var jag tvungen att dra ut kallstarten ungefär till hälften för att motorn skulle gå på alla (3!) cylindrarna

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng