Sv: Re: 2-tumssystem jämfört med original till TT

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 TT / 2-tumssystem jämfört med original till TT / Sv: Re: 2-tumssystem jämfört med original till TT

    mars 5, 2009 at 09:51 #136742
    Kalle .P wrote:
    Helt ärligt så brukar inte saab men vanligt 2″ system låta så mycket men de låtet ju helt klart mer än med orginal systemet:).

    Så det är kanske bra att ta en titt på hur det sitter fast och om bakre ljudämpan har någon ljuddämpning i sig, för den främre är inte en ljudämpare utan mer gjord för att öka vridmomentet på låga varv.

    På frågan om verkligen ett 2″ rör ger någon effekt skillnad, så är det enkla svaret ja för tvåtaktaren jobbar så ju mer bränsle man får in i motorn ju mer effekt man har för at nu kunna få in mer bränsle måste avgaserna komma ur motorn också så vad tror du om vilket sätt kommer avgaserna ur motorn bäst genom orgial sugrör eller ett bra 2″ system :)?

    Tur att jag inte behöver starta min bil mitt i stan varje gång för i sista mätningen hade jag 101 db vid 4500 varv och motorn varvar 7000:).

    Jo, jag förstår sammanhanget, men min bil är ju helt otrimmad och frågan är om det grövre systemet, 2″, har någon betydelse för effekten på en helt otrimmad motor. Den ska in på lite mindre svetsjobb i nästa vecka, så jag får väl passa på att gå under och titta hur det ser ut. Om det nu finns ngt sätt att se om ljuddämpningen på den bakre dämparen är dålig. Jag tycker inte heller att de bilar jag hört med 2-tumssystem har haft någon störande ljudnivå, snarast låtit lite trevliga. Men min för ett jävla liv.