Sv: Re: 2-tumssystem jämfört med original till TT

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT 2-tumssystem jämfört med original till TT Sv: Re: 2-tumssystem jämfört med original till TT

#136742
greven
Deltagare
Kalle .P wrote:
Helt ärligt så brukar inte saab men vanligt 2″ system låta så mycket men de låtet ju helt klart mer än med orginal systemet:).

Så det är kanske bra att ta en titt på hur det sitter fast och om bakre ljudämpan har någon ljuddämpning i sig, för den främre är inte en ljudämpare utan mer gjord för att öka vridmomentet på låga varv.

På frågan om verkligen ett 2″ rör ger någon effekt skillnad, så är det enkla svaret ja för tvåtaktaren jobbar så ju mer bränsle man får in i motorn ju mer effekt man har för at nu kunna få in mer bränsle måste avgaserna komma ur motorn också så vad tror du om vilket sätt kommer avgaserna ur motorn bäst genom orgial sugrör eller ett bra 2″ system :)?

Tur att jag inte behöver starta min bil mitt i stan varje gång för i sista mätningen hade jag 101 db vid 4500 varv och motorn varvar 7000:).

Jo, jag förstår sammanhanget, men min bil är ju helt otrimmad och frågan är om det grövre systemet, 2″, har någon betydelse för effekten på en helt otrimmad motor. Den ska in på lite mindre svetsjobb i nästa vecka, så jag får väl passa på att gå under och titta hur det ser ut. Om det nu finns ngt sätt att se om ljuddämpningen på den bakre dämparen är dålig. Jag tycker inte heller att de bilar jag hört med 2-tumssystem har haft någon störande ljudnivå, snarast låtit lite trevliga. Men min för ett jävla liv.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng