Sv: Re: 2″ tvåtakt avgassystem – fördelar?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT 2" tvåtakt avgassystem – fördelar? Sv: Re: 2″ tvåtakt avgassystem – fördelar?

#71978
fredrik
Deltagare

Ursäkta syrligheten.
Blev lite irriterad på Xp´s kommentar bara.

Jag vet att på det första systemet modifierades de utav Vice Ordf John, Micke PH & Bert Y redan efter C:a 1000mil Pga utav att de blev täppta.
Detta beroende en felkonstruktion i bakre dämparen. Vad vet jag exakt inte men det kan jag snabbt ta reda på.

Peter.
Jag tror till & med att bränsle förbrukningen sjunker med 2″ system. Avgasljudet är Ok när systemet är nytt men ökar sedan drastiskt när ullen & de små 2mm hålen är igensatta detta medför samma högljud som om man kör med rakt rör.

Mitt tips är att vänta lite så har Saabklubben löst problemet & då ska du slå till.

Martin.
Jag har själv kört med en vanlig rund 42cm Simons ”Universal” 2″ burk i över 10 000mil utan att den har satts igen. Samtidigt så känner jag andra som har kört bara ett par hundra mil med likadan dämpare som satt igen sig. Kanske beroende på körstil?

Den dämparen jag talar om byggdes vintern 93 till min dåvarande svarta 93F & har sedan vandrat runt på div bilar senast så gick den 8000mil i min så kallade ”Blårand”. Sista körningarna blev ju som bekant 2St 9timmars & 1St 8timmars.
Ja vi kommer även att använda samma system på GT:n nu den 10:e. Det känns lätt igen på det ovala utblåset!

/Fredrik

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng