Sv: Re: 3punktsbälten bak

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 3punktsbälten bak Sv: Re: 3punktsbälten bak

#74163
matthias r
Deltagare

Någonstans måste du ju borra för att fästa rullen. Men det är det ju värt med tanke på den markant ökade säkerheten kontra 2-punkt.

1974-75 års 96:a har rullen sittandes på bakre hjulhuset (fodras ett hål). Sekundärfästet kan du säkert sätta i det hål som redan finns i C-stolpen för 2-punktsbältet efter att detta demonterats.
Tredje fästet får du sätta i tröskeln. Honan kan du sätta på samma fästpunkt där 2-punktshonan sitter, under baksätet i ”lönnrumsbalken”.

Men det finns en enklare variant, och det är att sätta rullen som på 95/96 årsm 75B-80.

Rullen sätts bakom bakre sidoklädseln, i tröskeln. Ta i så fall en klädselbit från en av de här årsmodellerna, de har ursnitt med följsamma plastbitar längs den väg bältet ska gå.

Gör en infästning i tröskeln, ( med fingängad M10-bult; muttern träs in genom ett uppkapat hål i sidan på balken, som sedan svetsas igen).

Sätt sekundärfästet i det ursprungliga 2-punktsfästet, tredje fästet sitter redan på plats i rullhållaren bakom klädseln. Mycket enkelt! / Matte R

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng