Sv: Re: 5 eller 4sits?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 5 eller 4sits? Sv: Re: 5 eller 4sits?

#108232
Martin
Deltagare

Jag har inte sett säkerhetsbälte i spyfällan på någon 95:a. Varken midje- eller trepunktsbälte.

Citerar MHRF i ett närliggande ämne
Källa På Gång Februari 2007.

Barn förbjuds i bil utan bälte
Regeringen har beslutat att förbjuda barn att färdas i bilar och lastbilar utan säkerhetsbälten. Detsamma gäller tre- eller fyrhjuliga motorcyklar och mopeder med karosseri. Alla barn under 135 cm skall från den 1 januari 2007 sitta i en korrekt monterad och typgodkänd bilbarnstol, bälteskudde eller liknande särskild skyddsanordning. Dock får barn som är tre år eller äldre, men kortare än 135 cm, tas med på ”tillfälliga transporter under korta sträckor” även om särskild skyddsanordnig saknas. Då skall barnet använda bälte där så är möjligt och får inte färdas i framsätet på en personbil eller lätt lastbil. Endast i taxi får barn färdas oavsett ålder utan att typgodkänd bilbarnstol eller annan skyddsanordning används.

MHRF:s styrelse har diskuterat förbudet ingående och beslutat att MHRF inte bör agera i frågan. ”Att ta ansvar för en förbättrad trafiksäkerhet är självklart för den fordonshistoriska rörelsen. Att verka för en ändring av denna bestämmelse skulle allvarligt kunna skada det goda anseende som MHRF har byggt upp genom ett målmedvetet och ansvarsfullt arbete” – säger MHRF:s ordförande Horst Brüning.
Sedan 1 juli 2006 gäller, som tidigare meddelats, att en bil inte får ta med fler passagerare än vad den är registrerad för, annat än under parad, uppvisning eller liknande. Även då måste extra passagerare sitta på plats avsedd för passagerare. Denna regel drabbar främst ägare till bilar med små baksäten, oftast historiska fordon eller sportbilar. MHRF har kontaktat Vägverket och Näringsdepartementet, vilka nu meddelar att Vägverket skall se över och eventuellt utöka dispensen från regeln om antalet passagerare i bil på något sätt. CZ

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng