Sv: Re: 9000 Beteckning på regbevis

Forum / Modellspecifika forum / 9000 / 9000 Beteckning på regbevis / Sv: Re: 9000 Beteckning på regbevis

    januari 29, 2011 at 08:14 #167880

    När jag jagade som mest till registret över Talladega, så hade jag ett samtal med en trevlig tös på vägverket. Hon förnekade att det skulle finnas möjligheter till fel i deras sätt att registrera, men efter några följdfrågor så visar det sig att det är människor i två, tre led som knappar in uppgifter, och därmed finns det oändliga möjligheter till fel.

    Detta ger tyvärr resultatet att man inte kan lite till 100% på uppgifterna, vare sig från biltillverkarna eller från Transportstyrelsen. Idag kan man fortfarande köpa en CS-Aero och vara relativt säker på att det rör sig om en Aero och inte en ombyggd 2.3T. Ser man istället på lång sikt, när även en 9000 blir en eftertraktad entusiastbil (om detta någonsin sker), så kommer kravet på dokumentation öka på de bilar som inte har ”rätt registrering”. Som exempel så är det många som rynkar på näsan när det dyker upp Saab Sport i slaskkod utan riktig dokumentation. Det kan lika gärna vara en vanlig 96:a som fått en total Sport-förvandling. Egentligen är det konstigt att ett gammalt dokument ska vara så betydelsefullt, men tyvärr är det inget Saabunikt fenomen.

    Så oavsett om det är en äkta Aero eller inte, så är det med stor sannolikhet en riktigt trevlig bil du har. Har du dessutom Pilotinredningen som en Aero ska ha, så åker du antagligen lika gott i din bil, även om det inte är en äkting…..