Sv: Re: 92:an spikar

Forum Modellspecifika forum 92/93 92:an spikar Sv: Re: 92:an spikar

#64331
soda
Deltagare

Hej Anders

Som du kanske vet så har jag skrivit några sidor om SAAB 92 trimning i mitt kompendie så jag tar stöd därifrån.

En del tidiga 92:or med 25 hp motorn och 32 AIC förgasaren var utrustade med ett huvudmunstycke i storlek 110 istället för 115 som kom senare då motorn då visade sig gå bättre. Jag skulle faktisk rekomendera att du gick upp ytterligare ett halft steg til 117,5 eller 120 pga syresättarna i det moderna bränslet.

Har du en 28 hästare med Solex 32 BI förgasaren rekomenderades det ett 115-120 munstycke så då borde du prova med 120-125 pga bränslet.

Original kompet på 6,6:1 i geometrisk kompresion skall ju ej egentligen kunna ge upphov till knack under normala betingelser men då stiftet sitter lite sidoförskjutet och motorn saknar klämspalt så är det ju en bra bit från stiftet till bortesta biten av förbränningsrummet varför knack kan uppstå om motorn går magert.

Lycka till och berätta gärna om resultatet.

PS ett igentäpt avgassystem ger mer avgaser kvar i cylindern vilket även det ger knack. DS

XP-Niklas

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng