Sv: Re: 93 GT750

Forum Modellspecifika forum 92/93 93 GT750 Sv: Re: 93 GT750

#65636
dahlen_dup1
Deltagare

Så har vi då 93 GT vi har 96 GT och vi har den lite udda 850 GT som inte tillhör samma grupp
750-kanoner riktigt men ändå med GT beteckning. Den sistnämnda som sagt beteckningen på de kortnossportar som gick till USA.

Lite förtydligande på Fredriks inlägg:
Min Sport -64 är savannbrun och köpt av Friberg i Skövdetrakten , en Sabbklubbsaktiv under flera år. Friberg hade köpt den av Peter Johannesson en kille med många strängar på sin lyra och stort bil och bilkuriosaintresse Han har bla varit med och byggt upp det privatägda nya bilmuseet i Göteborg som ägs av Itskovich.

Nåvål, till saken, Peter renoverade Sporten under en tid då han fick den riktiga Saab-sjukan och allt var Saab. Det berättades att han jagade nydelar och tävlingsattribut till denna sport landet runt, alla pengar och all tid gick åt.

För att inte bilen skulle ”se ut som alla andra sportar” så bestämmde han sig för att sätta på all utrustning som fanns på de Saab Sportar som gick på export. Dvs GT 850 emblem och intrumentgrupp i miles, farenheit osv. Han sänkte bilen, la på en vit fartrand , dit med stora signalhornet innanför luftintag, dubbla paralella bendix, med mera med mera.

Slutligen lyckades han komma över en orginal glasfiber tävlingstol samt 70-literstank båda härstammande från Saabs tävlingsavdelning.

Bilen är således en Svensk Sport och ingen GT 850 även om den utrustats så.

Hälsningar

Göran

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng