Sv: Re: 93 GT750

Forum Modellspecifika forum 92/93 93 GT750 Sv: Re: 93 GT750

#65663

yngve ekberg
Deltagare

Jaha, lite info om Tomas 92-50 Epa då:

Regnr BYS 700, chnr 217, varit äkta Epa sen 61 nångång ombyggd av dåvarande ägare. Vi köpte den 98 tror jag av 3:e ägaren som haft den som busEpa mellan 16-18 årstiden. Ägaren före honom var i samma ålder några år innan men gubben som byggt om den var nog född 19 så om han lever idag är han dryga 80.
Epans story kan nog Mattias ”Shejken” Rosvall bättre då den gick i hans trakter under många år.
Ombygget består främst av att den är kortad 2 dm precis bakom framdörrarna samt att en 95:a liknade bakruta ”står upp” där taket börjar slutta neråt. Sen finns det ett plåtflak på nån halvmeter tills en 92-93 baklucka tar vid.
Original tak fick vi med men de har man ju ingen nytta av.
Sen är det andra hela stötfångare och nån liten ögla som ska föreställa dragkrok.
Inuti är det 99-stolar och ett pyttelitet baksäte men annars helt original med de speciella instrumenten (var det Stuart-Warner dom hette?).
Hela 92:an ska plockas ner, flyglar, huv och dörrar måste bytas (buckliga), motor & låda bör ses över och bromsarna fixas = totalrenovering.
Karossen är nästan rostfri men det är klart ska det blästras blir det väl hål.
Vi har kört den och den gjorde över 60 på 2:an (3:an spärrad) men hur länge håller den då? Tomas är 13 idag och samlar delar för fullt för att ha den klar till Vallåkra 2005. Han tror sig kunna köra dit men hur många extra motorer måste vara med då?
Det finns ett reportage i nån Bakruta (rött omslag) från 99 där det finns bilder på den.
Hoppas denna info räcker så länge för nu måste jag jobba ihop till taksökar´n Tomas just beställt av Grosshandlare Ekendahl.

På återhörande Eder Yngve

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng