Sv: Re: 96-62 Tankeutbyte (Mycke rost till börja med…)

Forum Övrigt Projekt / Min bil 96-62 Tankeutbyte (Mycke rost till börja med…) Sv: Re: 96-62 Tankeutbyte (Mycke rost till börja med…)

#40936

Kul att många hänger på och läser och kommenterar. Jag har förstått att detta är ett ”snällt forum” och uppskattar alla positiva inlägg. Känns tryggt så man vågar fortsätta skriva 🙂
Men, ni får mycket gärna komma med bättre lösningar och ifrågasättande av det jag gör. Jag har ju inte hållt på med bilar på många år och när jag läser era trådar så blir jag jätteimpad av allt som görs. Vill gärna lära mej mer och hoppas att andra får nytta av mina missar och även det som funkat.

Plåttjocklek: Innan så skrev ”Hotrodder” om plåttjocklek och rådde mej att använda 0,75mm till ytterplåt och 1mm till hjulhus mm och 2mm till förstärkningar.
Jag har köpt plåt på Biltema och de har 0,7mm, 0,9mm och 1,2mm. Enkelt att få tag på och lagom stora bitar, 500*1000mm, så de går in i kofferten på bilen som rullar till vardags.
0,7mm har jag svårt för att använda, tycker att den ger lite foliekänsla och jag bränner igenom med svetsen. Därför har det blivit 0,9mm:s till plåtar som jag formar på något sätt, vid några tillfällen 1,2mm. Men 1,2mm är tungt att jobba med… så det har bara blivit några sånna bitar.

Vad använder ni för plåttjocklek? Och på vilka ställen?
KOmmer att lägga in lete bilder från plåtsnidandet av de rostiga innerskärmarna om nån dag när jag sorterat bilderna.

Ses /Johnny

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng