Sv: Re: -96 9000 CSE 2,3/170, Vinterbilen!

Forum Övrigt Projekt / Min bil -96 9000 CSE 2,3/170, Vinterbilen! Sv: Re: -96 9000 CSE 2,3/170, Vinterbilen!

#147994

grinolle
Deltagare

C-låskrångel!
Centrallåset krånglar ”ibland”. På mornarna, och när bilen stått still en längre stund så fungerar inte det fjärrstyrda c-låset alltid. Det verkar inte ha nåt med dosan eller själva ”fjärrstyrningen” att göra, för dels fungerar avlarmning och avaktivering av startspärren perfekt, och dels så funkar inte c-låsfunktionen ens när jag låser upp förardörren med nyckel.

Frågan är ifall det är en av solenoiderna i dörrarna som kärvar helt enkelt? Och är det i såna fall troligast att det är förardörren det hänger på?

Att lossa dörrsidan och smörja mekanismen ser jag inte som nåt större problem, men jag vill helst inte börja rycka i det utan nån form av bekräftelse att det kan vara där det hänger (och att förardörren är den troliga boven). Om någon har några tips eller hemligheter kring dörrpanelen på 9000 så tar jag tacksamt emot dem.

Lite lustigt att det fungerade helt klockrent de första två dygnen (och när man testade bilen före köp), men börjar krångla nu!
Men det gör inget. För det första så borde det inte vara så svårt att få det att fungera, och för det andra så kan jag i värsta fall leva utan c-lås, om jag måste!

Anders Olsson

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng